Бердянська міська рада - офіційний сайт

Інформація з безпеки життєдіяльності

У 2019 році було встановлено погіршення санітарно-епідемічної ситуації щодо ботулізму, спеціалісти Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів взяли участь у розслідуванні 102 випадків захворювання на ботулізм, під час яких постраждало 112 осіб....

Подробиці

Усім відомо, що харчування — це найважливіший соціальний фактор, що визначає здоров’я населення. Повноцінне і здорове харчування позитивно позначається на працездатності людини, його фізичної активності, зміцнюючи здоров’я і визначаючи тривалість життя. Однак, продукти харчування при певних умовах можуть стати причиною різних кишкових інфекцій і харчових отруєнь. Щоб їжа була безпечною, вони повинна відповідати діючим санітарним правилам, нормам...

Подробиці

Найвищий рівень захворювань на кишкові інфекції зазвичай припадає на спекотну пору року. Підвищена температура навколишнього середовища сприяє поширенню збудників, які викликають захворювання на кишкові інфекції. До організму такі збудники потрапляють, головним чином, з інфікованою водою, зіпсованими та небезпечними харчовими продуктами або контактно-побутовим шляхом через брудні руки....

Подробиці

Ось і прийшла до нас довгоочікувана пора року – тепла, лагідна, зелена, квітуча, прийшла пора для радості душі. А тіло прагне насичення вітамінами, різноманітною рослинною їжею – смачною, апетитною, корисною. Та при вживанні рослинної їжі нового врожаю треба подбати про профілактику кишкових інфекцій та харчових отруєнь. ...

Подробиці

Всесвітній день боротьби проти раку відзначається щорічно 4 лютого за ініціативою «Міжнародного союзу проти раку» (UICC). Його метою є підвищення обізнаності людей про рак, як одного з найбільш тяжких захворювань сучасності, а також привернення уваги громадськості до його запобігання....

Подробиці