Бердянська міська рада - офіційний сайт

Інформація з безпеки життєдіяльності

Всім відомо, що харчування - це найважливіший соціальний фактор, що визначає здоров'я населення. Повноцінне і здорове харчування позитивно позначається на працездатності людини, його фізичної активності, зміцнюючи здоров'я і визначаючи тривалість життя. Однак, продукти харчування при певних умовах можуть стати причиною різних кишкових інфекцій і харчових отруєнь. Щоб їжа була безпечною, вона повинна відповідати діючим санітарним правилам, нормам...

Подробиці

Кишкові інфекції – група інфекцій, що викликає захворювання травного тракту з основними клінічними проявами, такими як підвищення температури тіла, пронос, блювання. До кишкових інфекцій відносяться такі небезпечні захворювання як черевний тиф, дизентерія, харчові токсикоінфекції, сальмонельоз, ботулізм, гастроентероколіти. Всі ці захворювання виникають внаслідок вживання інфікованих харчових продуктів або води, які проникають в організм людини...

Подробиці

Холера

  • 01.10.2018
  • Прес-служба

Холера – (Cholera) — це гостра інфекційна антропонозна хвороба, яку спричинюють холерні вібріони, має фекально-оральний механізм передачі інфекції, нерідко характеризується розвитком тяжкої діареї, яка супроводжується значними порушеннями водно-іонного обміну, тяжким зневодненням організму, розладами гемодинаміки....

Подробиці

Ботулізм – це небезпечно!

  • 21.06.2018
  • Прес-служба

За останні місяці поточного року в Україні, в т.ч. в Запорізькій області, збільшилась кількість випадків захворюваності на ботулізм. Так, за даними МОЗ, збільшилась кількість випадків захворювань на ботулізм, постраждало близько пів сотні осіб та 5 з них померли. Найчастіше причиною отруєння були харчові продукти, виготовлені в домашніх умовах....

Подробиці

Які захворювання дійсно можна підхопити у недобросовісних працівників індустрії краси....

Подробиці

Інформація з безпеки життєдіяльності